پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1404/02/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: قلیان، این وسیله بسیار پرخطر این روزها پای ثابت تفریح بسیاری از جوانان و خانواده‌ها است، لذا مصرف‌کنندگان قلیان به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان روی آورده‌اند که آن را کم‌خطرترین نوع مواد دخانی می‌دانند، غافل از این‌که آنچه کشیدن قلیان با مصرف‌کنندگان آن می‌کند به مراتب ناگوارتر از سیگار است.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: قلیان، این وسیله بسیار پرخطر این روزها پای ثابت تفریح بسیاری از جوانان و خانواده‌ها است، لذا مصرف‌کنندگان قلیان به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان روی آورده‌اند که آن را کم‌خطرترین نوع مواد دخانی می‌دانند، غافل از این‌که آنچه کشیدن قلیان با مصرف‌کنندگان آن می‌کند به مراتب ناگوارتر از سیگار است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مهندس حسین فروزان با بیان اینکه قلیان این وسیله بسیار پرخطر، این روزها پای ثابت تفریح بسیاری از جوانان و خانواده‌ها است، گفت: مصرف‌کنندگان قلیان به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان روی آورده‌اند که آن را کم‌خطرترین نوع مواد دخانی می‌دانند، غافل از این‌که آنچه کشیدن قلیان با مصرف‌کنندگان آن می‌کند به مراتب ناگوارتر از سیگار است.


وی ادامه داد: مواد سمي قليان نه تنها كمتر از سيگار نيست بلكه بعضي مواد از جمله دوده، مونوكسيد كربن و نيكوتين آن بيشتر از سيگار است. از نظر مواجهه و استنشاق دود هر فرد مصرف كننده قليان در هر وعده معادل صد نخ یا بيشتر فرد سيگاری دود دريافت مي كند.


مهندس فروزان تصریح کرد: آب هيچ گونه فيلتر ومحافظي در مقابل دود ايجاد نمي كند. با مصرف قليان بيش از 600 ماده سم و مهلك را وارد ريه خود، فرزندان و خانواده خود مي كنيد. تنباكوهاي تحت اصطلاح ميوه اي و معطر نه تنها بي ضرر نيست بلكه عوارض بيشتري نسبت به تنباكوي ساده دارد زيرا مواد آروماتيك موجود در آن ها با سوخته شدن، خاصيت سمي و سرطان زايي دارند.


کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی افزود: ميزان گاز منواكسيد كربن،  ‌فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطان زا منتشره از احتراق زغال يا مواد ايجاد كننده حرارت در قليان در مقايسه با سيگار به مراتب بيشتر و اثرات سوء‌ آن نيز چه براي مصرف كنندگان و چه افراد در معرض دود تحميلي خطرناک است.


 


مهندس فروزان با بیان اینکه مصرف قلیان بتدریج چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لب‌ها، زردی و فساد      دندان‌ها را باعث می شود گفت: خانم‌هایی که سیگار و قلیان می‌کشند باید با چهره زیبا و پوست شفاف و جوان   خداحافظی کنند، چرا که نیکوتین سیگار یا قلیان در خانم‌ها جذب بیشتری دارد. 


 


 وی ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد دوازده درصد بیماری‌های قلبی و عروقی، شصت و شش درصد برونشیت و سرطان ریه و سی و هشت درصد بیماری‌های حاد تنفسی در جهان به مصرف دخانیات اختصاص دارد. همچنین مصرف قلیان شما را چهار تا ده برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان دهان، حنجره و مری قرار می‌دهد. زنانی که در طول دوران بارداری خود، مصرف‌کننده قلیان بوده یا در معرض دود قلیان اطرافیان قرار گرفته‌اند، وزن نوزادشان هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی در این نوزادان بیشتر است.


مهندس فروزان گفت: به گفته پزشکان به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌‌تواند عامل مهمی در رشد میکروب و قارچ باشد.تحقیقات نشان می‌دهد که کشت مواد داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و براحتی با دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن و  بیماری‌هایی مثل برونشیت،‌ آمفیزم ریه و سرانجام آسم ایجاد می‌کند.


وی تصریح کرد: آنهایی که اهل کشیدن سیگار و قلیان هستند باید بدانند حالا دیگر نه فقط مستعد ایجاد زخم‌های گوارشی، تشدید برگشت اسید معده به مری و ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش هستند، بلکه اگر همین حالا هم به زخم‌های سیستم گوارشی مبتلا بوده و مراحل درمان را می‌گذرانند، مصرف قلیان بهبود زخمشان را به تاخیر می‌اندازد و پاسخ به درمان را کند می‌کند.
به همین دلیل است پزشکان متخصص به بیمارانی که از سوءهاضمه رنج می‌برند، توصیه می‌کنند برای افزایش تاثیر درمان و کاهش عود بیماری، به طور جدی مصرف سیگار و قلیان را کنار بگذارنند.


خبر: سید عبدالسجاد حکمت زاده